· 

Leer op je innerlijk kompas te vertrouwen in 4 stappen

We bezitten allemaal een speciaal instrument om ons te helpen beslissen wat het beste voor ons is - ons innerlijk kompas, een innerlijke bron die je kunt leren aanboren door deze eenvoudige stappen te volgen.

 

Je hebt een innerlijk kompas. Dat hebben we allemaal. Het is een verbazingwekkend nauwkeurige en betrouwbare bron die de hele tijd werkt om je te leiden en je informatie te geven over wat het beste voor je is. Het helpt je ook uit te vinden of je al dan niet in overeenstemming bent met wie je werkelijk bent.

 

Je innerlijk kompas is een heel eenvoudig mechanisme. Het is een intern ja/nee mechanisme dat direct in verbinding staat met jezelf. Om je een duidelijke indicatie te geven of je al dan niet op één lijn zit met  je eigen toekomstbeeld, werkt het innerlijk kompas als de begeleiding van een gewoon richtingskompas.

 

Wanneer je in afstemming bent - wanneer je in harmonie leeft met wie je werkelijk bent en wat het beste voor je is - wijst dit innerlijk kompas rechtstreeks naar het noorden en voel je een gevoel van comfort, gemak en flow in je leven. Met andere woorden, je voelt je goed. En wanneer je niet in overeenstemming bent met wie je werkelijk bent, betekent dit dat je van je pad af bent, en als gevolg daarvan voel je een gevoel van ongemak of onbehagen. Met andere woorden, je voelt je niet zo goed.

 

Stap 1: je beste zelf

Zet je interesses, sterkten en talenten op een rij.  Verleg hierbij duidelijk je focus op waar je goed in bent en waar je passie voelt.  Geef geen aandacht aan de mogelijke werkpunten die je onnodig veel energie kosten.  Die lossen zich vanzelf op eens je je focus op je passie hebt.

 

Stap 2: je richting

Neem de verworven inzichten van stap 1 mee naar het maken van je eigen toekomstbeeld waarin je alle aspecten vervat die jij over enkele jaren aanwezig wil hebben of waar je al stappen naartoe zal gezet hebben.

 

Stap 3: je variabelen

Met wie en wat wil jij rekening houden als je de stappen naar je toekomstbeeld zal gaan zetten? In welke mate hebben zij impact op je toekomstige stappen of in welke mate wil je toelaten dat zij impact hebben?

 

Stap 4: ja/neen mechanisme

Kom je voor een keuze te staan, gebruik je ja/neen mechanisme.  Dat doe je door je toekomstbeeld voor ogen te houden en af te wegen welke impact de keuze zal hebben daarop, wetende wanneer je in je kracht staat en met welke variabelen je wil rekening houden.